Business Hi-Tech

Facebook le oferă dezvoltatorilor noi instrumente pentru a face bani din aplicaţii

Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook

Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook

Autor: Ioana Nita

02.05.2014, 00:00 3586
Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, îşi deschide porţile pentru dezvoltatorii de aplicaţii mobile, introducând noi instrumente şi opţiuni astfel încât aceştia să poată obţine bani mai uşor din aplicaţiile lor, scrie Bloomberg. Compania americană le pune la dispoziţie dezvoltatorilor de software pentru smartphone-uri şi tablete reţeaua sa de un milion de agenţii de publicitate pentru a atrage venituri de la un public mai mare. „Este pentru prima dată când vă vom ajuta să vă monetizaţi aplicaţiile pe dispozitivele mobile”, a spus Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, în cadrul conferinţei F8 a companiei care a avut loc săptămâna aceasta la San Francisco.
 
Afirmaţia lui Zuckerberg vine după ce Facebook a testat pe piaţă propriul model de business pentru dispozitivele mobile. În prezent, peste jumătate din veniturile companiei din publicitate vin din reclamele afişate pe smartphone-uri sau tablete - circa 1,3 miliarde de dolari. Printre instrumentele puse la dispoziţia dezvoltatorilor de aplicaţii este inclusă şi posibilitatea ca un utilizator să se autentifice ca anonim pentru a accesa o aplicaţie – fără a oferi dezvoltatorilor informaţii personale, dat fiind că acest aspect a fost aspru criticat de utilizatori. Unii membrii ai Facebook erau îngrijoraţi că dezvoltatorii au acces la prea multe informaţii personale ale acestora atunci când ei folosesc contul Facebook pentru a se autentifica în anumite aplicaţii. De acum, însă utilizatorii vor putea testa un nou produs înainte de a furniza date despre identitatea lor şi alte informaţii personale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO