Business Hi-Tech

Facebook Messenger primeşte funcţie Data Saver

Facebook Messenger primeşte funcţie Data Saver

Autor: Mediafax

18.10.2016, 16:31 5076

Apărut ca o funcţie disponibilă în cadrul reţelei de socializare, Facebook Messenger a devenit între timp un serviciu complet separat, accesat folosind o aplicaţie de mobil bine utilată, scrie Go4it.

În timp ce conversaţiile purtate folosind mesaje instant au un impact neglijabil asupra conexiunii la internet, altfel stau lucrurile când ajungem la schimburi de fişiere între utilizatori.

Vizând economisirea conexiunii de date la transferurile de fişiere, noua funcţie Data Saver promite să comprime pozele, clipurile video şi alte fişiere suportate, păstrând însă calitatea imagini la un nivel acceptabil.

Astfel, la activarea modului Data Saver, descărcarea fişierelor primite de la alţi utilizatori nu se mai face automat, ci doar la activarea butonului Download, obţinând o versiune redusă a fişierului original. După conectarea la o reţea Wi-Fi, modul Data Saver este dezactivat automat, aplicaţia reluând download-ul direct al fişierelor primite.

Traficul de date economisit este evidenţiat la secţiunea Data Saver din meniul de configurare.

Momentan, noua funcţie pentru economisirea conexiunii la internet este disponibilă doar în versiunea Facebook Messenger beta, anunţul oficial urmând să fie făcut la o dată ulterioară, după depăşirea actualei etape de testare.

Sursa: http://bit.ly/2eIOCZh

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO