Business Hi-Tech

Facebook vrea ca firmele să plătească pentru utilizarea WhatsApp

Facebook vrea ca firmele să plătească pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

06.09.2017, 00:00 232
Gigantul american Facebook pregăteşte lansarea unor noi platforme care să-i permită să facă bani de pe urma WhatsApp, platforma de mesagerie care este utilizată zilnic de un miliard de de oameni la nivel global, scrie Wall Street Journal. Mai exact, Facebook vrea ca firmele să plătească pentru a utiliza WhatsApp pentru a intra în legătură cu utilizatorii finali, potrivit sursei citate.

„Avem în plan să taxăm companiile în viitor pentru utilizarea WhatsApp”, a declarat Matt Idema, director operaţional al WhatsApp. Compania, care a fost achiziţionată în 2014 pentru 22 mld. dolari de Facebook, a demarat deja un program pilot, dar are în plan să lanseze noi platforme care să ajute şi firmele mici şi pe cele multinaţionale cu operaţiuni la nivel mondial să ia legătura mai uşor cu utilizatorii. WhatsApp este una dintre cele mai utilizate platforme de mesagerie la nivel global, inclusiv în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO