Business Hi-Tech

Fair Value, partener local al SAP: Credem că exportul ne va aduce 30% din venituri în următorul an

Metodiu Mehmet, fondatorul şi directorul general al Fair Value

Anul acesta este, din punctul meu de vedere, cel mai greu an din IT, mai greu decât în 2009 când a fost primul impact al crizei financiare. Nivelul de investiţii în zonele clasice, de soluţii ERP, este în scădere.

Metodiu Mehmet, fondatorul şi directorul general al Fair Value Anul acesta este, din punctul meu de vedere, cel mai greu an din IT, mai greu decât în 2009 când a fost primul impact al crizei financiare. Nivelul de investiţii în zonele clasice, de soluţii ERP, este în scădere.

Autor: Ioana Nita

22.09.2014, 00:08 833

„Piaţa de IT, zona privată, este în stagnare, înspre scădere, şi la cifra de afaceri şi ca potenţial de clienţi noi“, a declarat Metodiu Mehmet, fondatorul şi directorul general al Fair Value.

Fair Value, companie locală care implementează exclusiv soluţii software de business dezvoltate de grupul german SAP, are în plan să-şi dezvolte afacerea intrând pe pieţele externe în care SAP este lider şi unde cererea de servicii este implicit mare, urmând ca exportul să ajungă să genereze peste un an circa 30% din totalul veniturilor. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 4,5 mil. euro, în creştere cu 17% faţă de 2012.

„Direcţia care ne poate oferi o perspectivă de creştere sănătoasă şi constantă este exportul. În urmă cu un an am făcut demersurile pentru a începe şi activitatea de export, iar acum avem primul client care este din Germania. Cred că în următorul an exportul va reprezenta 30% din cifra de afaceri“, a declarat pentru ZF Metodiu Mehmet, fondatorul şi directorul general al Fair Value.

El a adăugat că exportul se va concentra pe ţările în care SAP are circa 90% din piaţa de profil şi unde astfel nevoia de servicii specializate pe soluţiile software ale companiei germane este foarte mare. Germania este principalul client de SAP, căruia i se alătură Austria şi celelalte ţări din Europa Centrală şi de Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO