Business Hi-Tech

Fallacher, CEO al Orange România: Avem peste 110.000 de abonaţi pentru serviciul de televiziune prin satelit. VIDEO

Autor: Luciana Georgescu, Adrian Seceleanu,

25.09.2014, 19:15 432

Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a ajuns la o bază de peste 110.000 de abonaţi la serviciul de televiziune prin satelit lansat în luna iunie 2013, a declarat Jean Francois Fallacher, directorul general al operatorului în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii ZF Live, transmise de la conferinţa International Digital Forum 2014.

“La 15 luni de la lansarea serviciului, avem deja 110.000 de utilizatori”, a spus Fallacher. Compania nu a dezvăluit până acum câţi clienţi are pentru serviciul său de televiziune. El a adăugat că utilizatorii accesează din ce în ce mai des serviciile TV şi de pe smartphone-uri, tablete şi computere.

“În jurul nostru se întâmplă o revoluţie digitală, iar Orange România este unul dintre cei mai mari promotori ai acestei schimbări. Am lansat Orange TV, care oferă 111 canale dintre care 48 HD, pentru că am realizat că obiceiurile consumatorilor sunt în schimbare şi că o mare parte dintre ei vor să urmărească programe live direct de pe tabletă sau smartphone. 60% dintre ei folosesc Orange TV pe smartphone-uri, 30% pe tablete, iar restul de 10% pe calculatoare sau laptopuri.”

Fallacher a anunţat că în curând utilizatorii Orange TV vor putea viziona seriale americane precum “Grey’s Anatomy” sau “Agents of the S.H.I.E.L.D.”

Pe de altă parte, şeful Orange a spus că operatorul nu va participa la licitaţia care va fi organizată de ANCOM pentru noi licenţe de televiziune digitală.

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) va scoate la licitaţie, până la finele acestui an, două licenţe de TV digitală naţionale rămase nealocate în procedura precedentă, precum şi 40 de licenţe de TV digitală regionale şi 19 locale, preţurile variind între 1.000 şi 300.000 euro.

“Cred că transferul la televiziunea digitală este o veste bună pentru România. Aşa cum am mai spus, trecem printr-o revoluţie digitală, iar această schimbare va reprezenta o oportunitate atât pentru români cât şi pentru compania noastră”, a comentat Fallacher impactul trecerii României la televiziunea digitală la jumătatea anului viitor.

Ce a mai spus şeful Orange România la ZF Live:

* Reţeaua 4G+, care asigură viteze de descărcare a datelor de până la 300 Mbps, reprezintă o mişcare importantă pentru Orange. Am reuşit să spargem bariere, pentru că reuşim să dovedim cu oferte concrete că traficul de date mobil poate depăşi viteza internetul prin cablu sau a wi-fi-ului.

* Trendul de trecere de la abonamente la cartele preplătite continuă în România.

* În septembrie, 50% din vânzările companiei au reprezentat vânzări de smartphone-uri. Unu din doi români care îşi reînnoiesc un abonament sau îşi fac un abonament nou, aleg să cumpere şi un smartphone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO