Business Hi-Tech

FBI a găsit o vulnerabilitate majoră la o versiune de Android instalată pe milioane de smartphone-uri

FBI a găsit o vulnerabilitate majoră la o versiune de...

Autor: Octavian Calei

26.08.2013, 15:03 3485

Milioane de utilizatori de smartphone-uri cu sistem de operare Android sunt expuşi pericolelor de securitate, cum ar fi viruşii sau capcanele întinse de hackeri pentru a culege date sensibile, arată un raport a departamentului de securitate din SUA (Homeland Security) realizat în colaborare cu FBI, scrie Business Insider.

Documentul susţine că Android, cea mai răspândită platformă pentru smartphone-uri, continuă să fie ţinta atacurilor cibernetice datorită „cotei de piaţă şi arhitecturii open source”.

Cei mai vizaţi sunt utilizatorii versiunii sistemului de operare Android 2.3.3 – 2.3.7 (Gingerbread) care a fost lansat în 2011 şi are mai multe probleme de securitate, rezolvate în variantele ulterioare.

Android deţine 80% din piaţa smartphone-urilor.

Raportul descrie şi câteva vulnerabilităţi ale sistemului de operare iOS, dezvoltat de Apple, prezente în versiunile mai vechi. Acestea includ viruşi care trimit mesaje text fără cunoştinţa proprietarului şi „rootkit-uri” care colectează locaţii şi parole.

Versiunea Android 4.3 (Jelly Bean) este considerată mult mai sigură, având integrată o funcţie care permite utilizatorilor să verifice aplicaţiile instalate de viruşi, potrivit Phandroid.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO