Business Hi-Tech

Federico Rigoni, şeful Ericsson pentru regiune: România are potenţial semnificativ de creştere

Federico Rigoni, şeful Ericsson pentru ţările din Europa de Sud-Est şi regiunea mediteraneană

Federico Rigoni, şeful Ericsson pentru ţările din Europa de Sud-Est şi regiunea mediteraneană

Autor: Adrian Seceleanu

21.03.2018, 00:07 790

România este una dintre cele mai importante ţări pentru Ericsson, atât din punctul de vedere al numărului de anga­jaţi şi al centrelor deschise cât şi al potenţialului de business cu operatorii de comunicaţii şi companiile din alte industrii, a declarat pentru ZF Federico Rigoni, şeful Ericsson pentru ţările din Europa de Sud-Est şi regiunea mediteraneană.

„România este una dintre cele mai importante ţări pen­tru Ericsson, de aceea am investit în trei centre de com­pe­tenţă. Suntem foarte atenţi la România. Apoi când vine vorba de oportunităţile de business suntem foarte atenţi pen­tru că noi credem că această piaţă va creşte. Există un po­ten­ţial de business semnificativ, pentru că sunt jucători mari pe piaţă, Orange, Vodafone, Telekom, Digi“, a declarat Rigoni.

Numărul de angajaţi va rămâne stabil în acest an, peste pragul de 2.000 de oameni în condiţiile în care anul trecut a fost unul „bun“, iar compania a decis să deschidă pe plan local un hub pentru servicii financiare, ceea ce a atenuat impactul procesului de restructurare desfăşurat la nivel global de compania suedeză.

„Compania va avea un număr de oameni stabil. (…) Totul depinde de business - dacă vom creşte, va creşte şi organizaţia“, a declarat Dragoş Rebegea, care a preluat anul trecut poziţia de Country Manager al Ericsson România. „Discutăm cu toţi operatorii în legătură cu 5G şi pot confirma că sunt foarte interesaţi. Este ceva ce nu pot rata. Cu cât vor începe mai repede să implementeze 5G, cu atât mai bine, primul venit pe piaţă va avea un avantaj“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO