Business Hi-Tech

Fiica lui Isărescu se ocupă de un proiect gigant cu 3.000 angajaţi pe care IBM îl vrea în România

Fiica lui Mugur Isărescu se ocupă de un proiect gigant cu 3.000 de angajaţi pe care IBM vrea să-l facă în România

Foto: Facebook.com

Autor: ZF, Adrian Dumitrache

13.09.2011, 15:25 10674

România este pe lista ţărilor în care IBM ar putea înfiinţa un centru cu până la 3.000 de angajaţi, la fel ca şi în cazul Oracle, care ar putea să relocheze un centru dintr-o ţară din Africa, în timp ce Ericsson vrea să îşi sporească numărul de angajaţi din centrul pe care îl are în România cu până la 500 de persoane, de la 800 în prezent, a declarat ieri ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

"De asemenea, Dell a venit cu o propunere pentru un centru în care şi-ar putea desfăşura activitatea câteva sute de angajaţi. În cazul IBM, noi am propus ca posibile locaţii oraşele Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, importante centre universitare, care pot asigura forţa de muncă necesară", a spus ministrul. Conform unor informaţii deţinute de Ziarul Financiar, Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR MUgur Isărescu, este unul din personajele cheie ale acestui proiect, în relaţia cu autorităţile române. Ea chiar figurează pe site-ul IBM la divizia IBM Governamental Programs.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Lăcrămioara Isărescu nu a putut fi contactată.

Lăcrămioara Isărescu a absolvit Academia de Ştiinţe Economice (ASE) în 1998 după care a studiat la universitatea Harvard timp de doi ani.


Conform surselor citate, Lăcrămioara Isărescu încearcă să-i pună la aceeaşi masă pe oficialii executivul român pentru ajustarea legislaţiei pentru ca România să devină cât mai atractivă pentru acest proiect.

În ecuaţie sunt aduse şi mari companii de consultanţă imobiliară care să ofere spaţii pentru desfăşurarea activităţii IBM, conform surselor. România concurează pentru acest proiect cu cel puţin cinci ţări.

De ce mizeaza IBM pe software

IBM deschide un birou şi la Cluj. Compania continuă angajările şi caută aproape 100 de IT-işti

Subsidiara locală a IBM, cel mai mare furnizor internaţional de servicii IT, are două centre în România, respectiv Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center şi Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele fiind situate în Bucureşti.

Înfiinţată în 1995, IBM România a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 227,02 milioane de lei (53,4 milioane euro), de la 216,6 milioane de lei în 2009, şi avea peste 660 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO