Business Hi-Tech

Filiala din Ungaria a Deutsche Telekom a dat mită peste 12 mil. euro în Macedonia şi Muntenegru

Filiala din Ungaria a Deutsche Telekom a dat mită peste 12 mil. euro în Macedonia şi Muntenegru

Autor: Adrian Seceleanu

30.12.2011, 12:01 905

Grupul german Deutsche Telekom şi filiala sa din Ungaria - Magyar Telekom vor plăti peste 95 de milioane de dolari Comisiei pentru Valori Mobiliare din SUA (SEC) pentru a închide un dosar prin care cele două firme sunt acuzate că au încălcat legislaţia privind corupţia, scrie Reuters.

Potrivit investigatorilor federali cele două companii au aranjat în anii 2005 şi 2006 plăţi de 12,2 mil. euro unor intermediari, aşteptându-se ca o parte din sumă să ajungă la oficiali guvernamentali din Macedonia şi Muntenegru, care în schimb să ajute la extinderea şi desfăşurarea afacerilor companiilor telecom.

SEC a dechis procese civile şi împotriva a trei manageri ai Magyar Telekom: Elek Straub, Andras Balogh şi Tamas Morvai. Cei trei executivi vor contesta acuzaţiile aduse de SEC.

Deutsche Telekom este prezent în România prin grupul elen OTE, care controlează companiile Romtelecom, Cosmote, Germanos şi Zapp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO