Final palpitant în dosarul Netmaster vs. Romtelecom, Orange şi Vodafone

20 mar 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Orange, care obţinuse în instanţă în 2013 anularea amenzii de 148 mil. lei, a pierdut săptămâna trecută la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu Concurenţa. Vodafone ar putea afla în această săptămână de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sentinţa irevocabilă în demersul său de anulare a amenzii de 120 mil. lei.

Războaiele juridice declanşate odată cu una dintre cele mai răsu­nătoare investigaţii deru­late de Consiliul Concu­renţei (CC) - dosarul acuzaţiilor de abuz de poziţie dominantă formulate în 2006 de micul operator de comunicaţii fixe Netmaster Communications împotriva gi­gan­ţilor Romtelecom, Orange şi Vodafone - se apropie de final în condiţiile în care, după un slalom între mai multe instanţe, Orange a pierdut săptămâna trecută procesul cu CC de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) şi mai are are o singură cale de atac la dispoziţie, iar Vodafone, care obţinuse de la CAB o reducere cu 40% a amenzii, ar putea afla marţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) sentinţa irevocabilă în demersul său de anulare a sancţiunii.

Spectaculosul dosar pleacă de la fapte pe care Romtelecom, Orange şi Vodafone - liderii pieţei locale de telecom de la jumătatea anilor 2000 - le-ar fi comis în perioada 2004-2007 împotriva unui jucător anonim de pe piaţa de comunicaţii fixe (Netmaster), care încerca astfel să îşi facă loc pe piaţă. În 2004 - 2005 Cosmorom (viitorul Cosmote, actualul Telekom) mai avea doar câteva zeci de mii de clienţi şi a fost la un pas de a ieşi din business, iar RCS&RDS era încă departe de poziţia solidă pe care o are în prezent în industrie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Netmaster
, Romtelecom
, Orange
, Vodafone
, proces
, acuzatii
, amenda
, trafic
, retele
, abuz
, investigatii
, operatori
, investigatie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide