Business Hi-Tech

Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru Vector Watch

Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru Vector Watch

Autor: Departamentul Economic

23.02.2017, 15:02 297

Vector Watch a fost preluată în luna ianuarie a acestui an, tehnologia dezvoltată de români pentru dispozitivele portabile, cât şi echipa Vector Watch urmând a fi integrate în Fitbit. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică în momentul preluării.

Andrei Pitiş anunţa atunci că planurile americanilor presupun înfiinţarea unui centru de dezvoltare al Fitbit la Bucureşti care ar trebui să includă atât echipe de product management, cât şi de design, dezvoltare software şi cercetare.

Start-up-ul Vector Watch a fost fondat în 2014 de antreprenorul Andrei Pitiş. Ceasurile companiei au fost lansate în România în octombrie 2015. Ceasurile pot funcţiona până la 30 de zile cu o singură încărcare a bateriei şi sunt compatibile cu sistemele de operare iOS, Android şi Windows Phone. Smartwatch-urile au fost dezvoltate de la zero în România, de la proiectare şi design la platforma software sau hardware, şi sunt asamblate în China.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO