Business Hi-Tech

Fondatorii Samsung pot pierde controlul grupului după retragerea preşedintelui Lee Kun Hee

Lee Kun Hee. AFP/Mediafax Foto

Lee Kun Hee. AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

24.07.2014, 00:00 924

Familia Lee, care a construit imperiul Samsung Electronics - liderul pieţei de smartphone-uri la nivel mondial, riscă să piardă controlul grupului sud-coreean dacă Lee Jae Yong va fi cel care va prelua coducerea de la tatăl său Lee Kun Hee, scrie Bloomberg.

Preşedintele Samsung Group, Lee Kun Hee (72 de ani), care se află în spital de trei luni de zile, a reuşit să controleze cele 74 de companii ale grupului printr-o structură complexă de deţinere de acţiuni, cu toate că familia Lee are de fapt o participaţie directă de sub 2% din conglomeratul sud-corean.

În cazul în care fiul său, Lee Jae Yong (46 de ani) va moşteni averea sa, acesta va trebui să plătească taxe de 50%, conform legislaţiei sud-coreene, ceea ce echivalează cu aproximativ 6 miliarde de dolari, potrivit lui Kim Hyeon Jin, avocat specializat în drept fiscal la firma Shin & Kim din Seoul.

Chiar dacă există posibilitatea de a evita plata taxelor prin transferul acţiunilor către o fundaţie, familia Lee tot ar putea să piardă controlul asupra acelor active, a adăugat el.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO