Business Hi-Tech

Fondul de investiţii 3TS Catalyst va investi 0,7 mil. euro în platforma de recrutare Smartdreamers

Marius Ghenea

Marius Ghenea

Autor: Ioana Nita

06.09.2016, 11:35 847

Fondul de investiţii 3TS Catalyst va investi 0,7 mil. euro în platforma de recrutare Smartdreamers, fondurile urmând să fie utilizate pentru expansiunea businessului în România, Ungaria şi pe alte pieţe din regiune, a declarat în cadrul unei conferinţe Marius Ghenea, investment director în cadrul fondului.

“Această rundă de investiţie, care vine după alte două realizate de către business angels, ne permite să accelerăm dezvoltarea afacerii”, a declarat Adrian Daniel Cernat, CEO al Smartdreamers.

Aceasta este cea de-a zecea investiţie realizată de Catalyst în România, a precizat Ghenea.

Fondată în anul 2014 de Adrian Cernat, Mihai Ceuşan şi Marius Huza, Smartdreamers este utilizată în prezent de peste 2.000 de companii şi peste 100.000 de candidaţi.

Smartdreamers.ro concurează pe plan local cu portalurile bestjobs.ro şi ejobs.ro, deţinute de grupul local Neogen, respectiv grupul elveţian Ringier.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 169.058 lei, o pierdere netă de 678.684 lei şi un număr mediu de 9 angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

La finele anului trecut, după cea de-a doua rundă de investiţii, structura acţionariatului Smartdreamers era următoarea: Adrian Cernat - 32,36% din acţiuni, Marius Huza Pîrlogea şi Mihai Ceuşan - câte 7,51% din acţiuni. La data menţionată al doilea cel mai mare acţionar al Smartdreamers SRL era compania olandeză TJobs, cu o participaţie de 29,74%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO