Business Hi-Tech

Fostul şef neamţ de la Telekom România a plecat la Baku, ajungând CEO la o companie din Azerbaijan

Nikolai Beckers

Nikolai Beckers

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2016, 13:59 805

Germanul Nikolai Beckers, care a condus până la finele anului trecut Telekom România - cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, a plecat din Bucureşti în Baku, unde a preluat funcţia de director general al Bakcell, primul operator de telefonie mobilă din Azerbaijan şi cel mai mare furnizor de net mobil de pe piaţă.

Beckers a fost numit şef al Bakcell la începutul acestei luni.

Bakcell a fost înfiinţată în martie 1994 ca un joint venture între GTIB şi Ministerul comunicaţiilor din Azerbaijan. În decembrie 2003 statul a ieşit din acţionariatul Bakcell, conform datelor de pe pagina web a companiei.

Beckers este al doilea fost CEO al Romtelecom (actualul Telekom) care pleacă în Baku: grecul Yorgos Ioannidis, care a fost CEO al Romtelecom până în iunie 2011, a devenit vicepreşedinte pentru telecom şi media în cadrul companiei de investiţii CRA din Azerbaidjan. Ulterior Ioannidis a devenit preşedintele boardului la Azertelecom.

Nikolai Beckers şi-a încheiat brusc mandatul de la vârful Telekom România, înainte de expirarea mandatului. Noul şef al Telekom România este, de la începutul anului, slovacul Miroslav Majoros.

Veniturile grupului Telekom România, format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote, au scăzut în 2015 sub pragul de un miliard de euro iar profitul operaţional înainte de taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 23%, la 205 mil. euro, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO