Business Hi-Tech

Franţa şi Germania lansează un fond de 1 mld. de euro pentru susţinerea start-up-urilor

Franţa şi Germania lansează un fond de 1 mld. de euro...

Autor: Adrian Seceleanu

14.12.2016, 00:02 415

Franţa şi Germania vor înfiinţa un fond cu un buget de 1 miliard de euro pentru a susţine start-up-urile, ca parte a unui efort de a dezvolta economia digitală europeană şi a reduce astfel decalajul faţă de SUA, scrie Reuters. În cea de-a doua conferinţă franco-germană dedicată digitalizării, preşedintele Franţei François Holland şi cancelarul Germaniei Angela Merkel s-au angajat să-şi transforme economiile împreună.

„Vrem să creăm o economie digitală la nivelul Europei”, a declarat Hollande. „Trebuie să fim pionieri, Germania şi Franţa, pionieri digitali”, a adăugat el. 

Totuşi, puţini paşi concreţi au fost anunţaţi în cadrul evenimentului, notează agenţia de presă. “Capitalul care să asigure creşterea este ceva ce încă ne lipseşte”, a menţionat ministrul german al economiei Sigmar Gabriel, subliniile că finanţările se obţin mai uşor în SUA. Fondul de 1 miliard de euro va fi creat cu credite oferite de ţările europene şi cu investiţii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO