Business Hi-Tech

Fribourg Capital finanţează cu 80.000 de euro strat-up-ul local Baro.io

Teodor Scorpan şi Axel Le Borgne

Teodor Scorpan şi Axel Le Borgne

Autor: Cristina Bellu

20.09.2017, 11:58 195

Fondul de investiţii Fribourg Digital, divizia creată de compania de investiţii Fribourg Capital în scopul finanţării start-up-urilor hi-tech, a acordat o investiţie seed în valoare totală de 80.000 de euro start-up-ului local Baro.io, companie specializată în automatizarea campaniilor de marketing digital.

Ţinta investiţiilor Fribourg Digital sunt companiile inovatoare, care au deja un produs dezvoltat măcar la stadiul MVP – Minimum Viable Product şi care au atras utilizatori sau care demonstrează că există piaţă pentru produsele lor. Credem că având în portofoliu Baro.io putem obţine sinergii bune cu celelalte proiecte în care Fribourg Capital a mai investit precum SEO Monitor, Upswing sau Planable”, explică Dan Sturza, Managing Director la Fribourg Digital.

Înfiinţată în 2016 de tânărul antreprenor român Teodor Scorpan şi francezul Axel Le Borgne, Baro.io permite automatizarea întregului proces al unei campanii online pe Facebook (creare, gestionare, oprire, raportare), fapt care reduce semnificativ volumul de muncă în departamentele de marketing.

Compania are deja clienţi cu notorietate, printre aceştii numărându-se ejobs.ro, imobiliare.ro sau Upswing.

“Ne propunem ca, în trei ani să devenim principalul instrument de gestionare a campaniilor de advertising online, în special pe Facebook, şi să optimizăm la maximum bugetele clienţilor noştri”, explică Teodor Scorpan, CEO al Baro.io.

Baro.io a parcurs un program de accelerare în cadrul Spherik Accelerator din Cluj-Napoca, timp în care activitatea firmei a crescut de patru ori, de la 200 de campanii online procesate lunar până la aproape 800.

Companiile eligibile pentru a primi investiţie din partea Fribourg Digital sunt firme care dezvoltă tehnologie sau alte produse cu o componentă importantă tehnologică, cu o echipă de fondatori ce dovedeşte excelenţă antreprenorială, abilităţi complementare, cu membri care împărtăşesc valori similare.

Printre domeniile cu oportunităţi mari de selecţie se numără tehnologiile de tip block-chain, fintech, inteligenţa artificială, algoritmi pentru machine learning, software şi soluţii integrate cloud-based (SaaS, PaaS şi DaaS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO