Business Hi-Tech

Funcţia de recunoaştere facială a modelului iPhone 8 ar putea funcţiona şi dacă telefonul stă pe masă

Funcţia de recunoaştere facială a modelului iPhone 8...

Autor: Ioana Nita

08.08.2017, 00:00 648

Schimbările aduse software-ului încorporat în boxa HomePad dezvoltată de Apple au indicat faptul că noul model de smartphone al gigantului american – iPhone 8 – ar putea fi deblocat prin intermediul funcţiei de recunoaştere facială chiar şi dacă se află pe o suprafaţă plată, scrie portalul techcrunch.com.

Funcţia de deblocare prin recunoaştere facială a noului model de iPhone, care a primit numele de cod Pearl ID, ar urma să înlocuiască senzorul de amprentă digitală folosit în prezent la modelele iPhone din generaţiile 6 şi 7. 

Există indicii cum că funcţia Pearl ar putea fi folosită şi de terţi, astfel încât să poată funcţiona ca metodă de securitate pentru accesarea datelor.

În momentul în care s-a vehiculat în piaţă că Apple ar putea renunţa la senzorul de amprentă digitală pentru deblocarea telefonului mobil, utilizatorii au fost sceptici fiindcă recunoaşterea facială nu este practică - nu vrei să ţii telefonul în dreptul feţei de fiecare dată când îl deblochezi. Ioana Niţă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO