Business Hi-Tech

Furnizorul de soluţii software iQuest mizează pe afaceri de 32 mil. euro anul acesta

Furnizorul de soluţii software iQuest mizează pe...

Autor: Ioana Nita

01.11.2017, 00:00 367
Grupul iQuest Technologies, specializat în dezvoltarea de soluţii software şi servicii IT, estimează că va încheia anul acesta cu o cifră de afaceri de 32 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de 2016, iar pentru anul viitor anticipează totale cu 10% mai mari. În 2016, iQuest a raportat cifră de afaceri netă de 123 milioane lei (27,4 milioane euro) pe plan local în creştere cu aproape 25% comparativ cu 2015. Grupul are sediul central în Germania şi echipe în Polonia, Elveţia şi SUA.

Ţinta de creştere se bazează pe consolidarea actualului pachet de servicii oferite precum şi pe adăugarea de noi soluţii în portofoliu, cum ar fi soluţii softwareîn domeniul „customer engagement commerce” şi „Internet of Things”. “În urmă cu trei ani am decis să evoluăm modelul de business de la outsourcing la dezvoltare de soluţii, servicii şi produse IT, pentru a sprijini clienţii să devină companii inteligente (smart enterprises), încorporând cele mai noi tendinţe ale tehnologiei pentru eficientizarea activităţii şi pentru a le permite să răspundă nevoilor propriilor clienţi, într-un mod mult mai agil. La fel de important pentru noi cand am luat această decizie  şi am setat această viziune, a fost să le oferim colegilor noştri şi în general, profesioniştilor din IT şansa de a evolua în tehnologii şi domenii de ultimă generaţie şi să acceseze noi roluri în carieră”, a declarat Jürgen Samuel, CEO-ul iQuest Group.

În aceste condiţii, grupul iQuest a continuat să facă recrutări, anul acesta adăugând în echipa din România şi în cea din Polonia aproape 100 de angajaţi. Grupul va face în continuare recrutări pentru o varietate de poziţii şi roluri, unele mai consacrate, cum ar fi tehnologiile Java, .NET sau Android, dar şi pe platforme noi, precum SAP Hybris. Printre clienţii din portofoliul iQuest se numără Financial Times, Roche, IKEA, Bank of Ireland, cărora le oferă soluţii complete de software. În zona de servicii de integrare, compania româno-germană a încheiat un parteneriat strategic cu Movento, unul dintre cei mai mari integratori SAP Hybris din Europa, pentru a-şi consolida poziţia pe pieţele din Germania, Austria şi Elveţia. Tot anul acesta, compania a vândut primele licenţe pentru propriul produs software, Workibo, o soluţie de eficientizare a spaţiului de lucru şi creştere a productivităţii angajaţiilor. Pe plan local, iQuest are 5 sedii - Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti. În total grupul iQuest are 650 de angajaţi, dintre care peste jumătate lucrează în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO