Business Hi-Tech

Furnizorul local de servicii de externalizare Optima mizează pe 300 de angajaţi în Bucureşti şi Iaşi

Furnizorul local de servicii de externalizare Optima...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2016, 00:01 151

Optima, companie de outsourcing cu capital majoritar românesc, va ajunge anul acesta la 300 de angajaţi în birourile din Bucureşti şi Iaşi şi a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 9,7 milioane lei, nivel similar cu cel aferent întregului an 2015.

„La sfârşitul lui septembrie am atins aproape cifra de afaceri realizată pe întreg anul trecut şi anume 9,7 milioane de lei, prognozând o creştere de 25% a veniturilor în comparaţie cu anul 2015. Suntem într-un continuu proces de dezvoltare, recrutare şi training pentru cei nou-veniţi în companie. Este binecunoscută creşterea salariilor din acest an pe ansamblul economiei, iar noi nu facem excepţie. Anul acesta am operat o creştere salarială cu  10% în medie, la nivelul întregii companii, iar în următorii 1-2 ani preconizăm să continue acest trend, dacă nu vor fi schimbări majore macroeconomice şi politice”, a declarat Daniel Mereuţă,  directorul general al Optima.

Biroul din Iaşi a fost deschis în urmă cu şase luni şi a ajuns la 80 de angajaţi. Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO