Business Hi-Tech

Gabriel Pantelimon, mandat pe patru ani la conducerea Xerox România

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

25.01.2011, 19:22 208

Gabriel Pantelimon, 42 de ani, românul care a preluat în lunanoiembrie a anului trecut conducerea subsidiarei locale a companieiXerox, are un mandat de patru ani pentru funcţia de CEO, potrivitunei decizii luate de acţionari în luna noiembrie a anului trecutşi publicate recent în Monitorul Oficial. El a fost numit înfuncţie după ce Petr Sichrovsky, managerul care a fost numit CEO îniulie 2009, a plecat din companie pentru a lucra pentru o altăcompanie în ţara natală, Cehia.

Gabriel Pantelimon, noul director executiv al Xerox România,care va răspunde şi de operaţiunile din Republica Moldova, a ocupatanterior funcţia de director de vânzări şi marketing al XeroxEuropa Centrală şi de Est, Turcia şi Israel.

Pantelimon s-a alăturat echipei Xerox în 1997, în cadruldepartamentului de vânzări. De atunci, el a deţinut mai multefuncţii în companie, fiind numit în 2008, Global Accounts Manager -Xerox Europa Centrală şi de Est, Israel şi Turcia, iar în 2009director de marketing şi vânzări pentru aceeaşi regiune.

În 2008, Xerox România şi Republica Moldova obţinuse venituri depeste 72 de mi­lioa­ne de dolari, în creştere cu 18% faţă de anulprecedent. Compania nu a anunţat veniturile pe anul 2009, oficialiicompaniei declarând doar că scăderea a fost mai mică decât cea apieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO