Business Hi-Tech

Gadgetul anului 2010 pentru Wall Street Journal, iPad

Gadgetul anului 2010 pentru Wall Street Journal, iPad

Autor: Adrian Voicu

25.12.2010, 17:44 29

iPad este considerat gadgetul anului 2010 de către editorul WallStreet Journal Walt Mossberg. Cu peste 7,5 milioane de unităţivândute, iPad este un pas important pentru un segment nou pentruApple, dovedindu-se a fi un succes la public.

Pe locul doi în topul WSJ se află conceptul de "reţele 4G",reţele ce promit să facă faţă noilor telefoane şi tabletelor alcăror trafic de date par să fi stors actualele reţele. 4G auînceput să apară pe piaţa americană, reţelele având viteze aproapeduble faţă de reţelele 3G.

iPhone 4 şi Samsung Galaxy S, pe picior de egalitate, se află pelocul trei. Lansarea Samsung Galaxy S reprezintă un pas importantpentru sistemul de operare Android de la Google, sistemul deoperare devenind o forţă importantă pe piaţa smartphone-urilor.iPhone 4, în ciuda problemelor reclamate la antenă după lansare,este de asemenea pe locul patru fiind primul telefon care a permisvideo telefonia.

Walt Mossberg a făcut şi o listă a celor mai "dezastruoase"lansări, pe primul loc aflându-se Dell Streak, "un produs ciudat",prima tabletă cu sistem de operare Android, dar care s-a dovedit uneşec, având un ecran de doar 5 inci şi un sistem de operaredepăşit, Android 1.6.

Google TV, un produs care îşi propune să combine internetul cuteleviziunea, s-a dovedit de asemenea a fi un eşec, venind preadevreme pentru a putea fi un produs complet.

TiVo Premiere este încă un produs care combină internetul şiteleviziunea, neoferind însă destul conţinut internet, având ointerfaţă destul de aglomerată şi toate acestea la un preţ destulde mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO