Business Hi-Tech

Gecad Net ţinteşte venituri de 300.000 de euro din vânzarea unui soft Autocad de proiectare 3D

Gecad Net ţinteşte venituri de 300.000 de euro din vânzarea unui soft Autocad de proiectare 3D

Autor: Adrian Seceleanu

23.05.2011, 23:43 546

Gecad Net, companie specializată în comercializarea şiimplementarea aplicaţiilor software şi furnizarea de servicii IT, alansat pe piaţa locală aplicaţiile Autodesk AutoCAD Plant 3D şiPlant Design Suite, care permit proiectarea tridimensională (3D) şisimularea modelelor în activitatea de proiectare a halelor şiinstalaţiilor industriale.

"Sperăm ca prin introducerea aplicaţiilor Plant 3D în ofertaGECAD NET să acoperim o nişă din piaţa soluţiilor CAD din România",a declarat Daniel Stan, Sales Manager al Gecad Net. "Dorim săobţinem venituri de aproximativ 300.000 euro din vânzarea delicenţe şi servicii pentru Plant 3D până la finalul acestui an. Vommiza pe câştigarea de clienţi din industriile de petrol şi gaze,petrochimică, a energiei nucleare, prin migrarea lor de pe soluţiiconcurente pe Plant 3D", a precizat pentru ZF Şerban Prejoianu, CEOal Gecad Net.

"Gecad Net are o cotă de piaţă de aproximativ 25-30% din piaţade aplicaţii Autodesk a cărei valoare estimativă este de 3-4milioane euro. Preluarea distribuţiei de Plant 3D ne va ajuta înacest an, dar mai ales în 2012 să creştem cifra de afaceri pesegmentul de licenţe şi servicii pentru Autodesk cu cel puţin 20%",a adăugat directorul executiv al companiei.

Printre utilizatorii la nivel global ai soluţiilor AutoCAD Plant3D se numără companii precum Veolia Water Solutions &Technologies, Honeywell Internaţional, Nestle, Linde AG, Siemens AGşi General Electric. În 2009 compania Gecad Net, deţinută de omulde afaceri Radu Georgescu, a înregistrat venituri de 3,2 milioanede euro şi un profit net de aproape 10.000 de euro potrivit datelorde la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO