Business Hi-Tech

Genesys Systems asteapta afaceri de 12 mil. euro

23.09.2009, 18:31 62

Genesys Systems se asteapta sa incheie acest an cu o cifra deafaceri de 12 milioane de euro, cu 5,5% sub nivelul de 12,7milioane de euro atins in 2008, in conditiile in care piata s-acontractat in urma reducerii comenzilor, a declarat, pentruMediafax, directorul general al companiei, Sorin Baltag.

"Lipsa comenzilor, mai ales pe partea de hardware, ne-adeterminat sa ne concentram pe promovarea solutiilor softwareproprii, suita Gesy-Pro, in randul clientilor actuali. Genesys acontinuat sa isi imbunatateasca certificarile pe relatia Citrix,Symantec, Microsoft sau Cisco, alaturi de incheierea unuiparteneriat cu HP, care se adauga celui cu Dell", a spusBaltag.

Grupului Genesys include si Genesys Distributie si GenesysDistribution Bulgaria.

"In 2008, distributia pe Romania si Bulgaria a adus venituri de19-20 de milioane de euro. Pentru acest an, ma astept la o scaderecu pana la 20% a businessului de distributie pe ambele piete, cuimpact asupra cifrelor la nivel de grup", a spus Baltag.

"Comenzile au scazut, iar resellerii nostri, care activau inzona proiectelor mici, de pana in 50.000 de euro, si-au vazutafacerile afectate. In plus, au scazut si aportul serviciilor. Prinurmare, criza financiara a facut ca 2009 sa fie un an slab pentrumarea majoritate a jucatorilor din aceasta piata", a explicat sefulGenesys Systems.

Referitor la 2010, Baltag a spus ca nu se asteapta la oimbunatatire semnificativa in absenta unor investitii din parteacompaniilor straine, care ar genera noi comenzi pe acest segment depiata, asa cum s-a intamplat in 2007-2008.

"Fara investitii straine, business-urile jucatorilor locali dindomeniul IT&C vor avea de suferit", a incheiat Baltag.

Cu activitati din 1994, grupul Genesys numara peste 100 desalariati si este unul dintre cei mai importanti furnizori sidistribuitori locali IT&C de solutii, sisteme, servicii siaplicatii software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO