Business Hi-Tech

Georgescu, Intel: Sunt foarte multe PC-uri de înlocuit în România

Bogdan Georgescu

Bogdan Georgescu

Autor: Adrian Seceleanu

02.04.2015, 00:04 100

Cele aproximativ trei milioane de PC-uri din România care au o vechime de 4-5 ani arată că piaţa locală are potenţial şi că la un moment dat va avea loc un “refresh masiv” al sistemelor de calcul, parte dintre computerele achiziţionate în special de companii urmând să includă şi unele dintre cele mai noi tehnologii disponibile, estimează Bogdan Georgescu, Channel Account Manager al companiei americane Intel, cel mai mare producător de procesoare din lume, pentru pieţele din România şi Bulgaria.

“Sunt foarte multe PC-uri care trebuie să fie înlocuite pe piaţa locală. La un moment dat se va întâmpla un refresh masiv. Şi nu cred că desktop-urile vor fi înlocuite cu o tabletă”, a spus Georgescu.

Reprezentantul a făcut aceste declaraţii în contextul în care compania a prezentat ieri în cadrul unui eveniment cele mai noi sisteme pentru segmentul business, echipate cu cea de-a cincea generaţie a gamei de procesoare Intel Core vPro şi Intel Core M vPro.

Compania a realizat demonstraţii ale unor noi tehnologii, care permit eliminarea cablurilor din birouri, precum Intel Pro Wireless Display şi Intel Wireless Docking.

Intel estimează că o parte dintre achiziţiile realizate de clienţii din România, în special companii se vor îndrepta către computere care includ aceste tehnologii, chiar dacă preţul este unul peste medie.

Tehnologia Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) le permite utilizatorilor să facă prezentări de pe computer, prin conexiune wireless, securizată, cu alte monitoare şi ecrane, mărind eficienţa utilizării de către companii cu ajutorul unor comenzi simple şi securitate.

Intel Wireless Docking le permite angajaţilor companiilor să fie conectaţi şi gata de lucru imediat după ce ajung la birou. Noua tehnologie wireless, sigură, bazată pe tehnologia Intel Wireless Gigabit permite sistemelor să se conecteze automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri şi accesorii USB eliminând astfel nevoia pentru tradiţionalele dock-uri.

Anul trecut pe piaţa locală s-au vândut 781.000 de PC-uri, dintre care 70% au fost laptopuri, conform datelor companiei de analiză IDC, citate de Lenovo, liderul pieţei locale de computere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO