Germanii de la Medialine: Am mutat aproape toată divizia de software în România. Ţinta e ca filiala locală să genereze circa 8 mil. euro peste 2 ani

10 oct 2017 Autor: Ioana Nita

Stefan Hoerhammer, directorul de operaţiuni din cadrul Medialine EuroTrade AG: Vrem să intrăm pe piaţa locală şi cu soluţiile de cloud şi infrastructură IT. Deja avem un client pentru soluţiile de cloud aici, iar de la începutul anului viitor vom avea gata şi oferta de cloud pentru România. Vrem să facem aici un centru de date pentru că firmele din România vor să folosească soluţii cloud, dar vor ca centrul de date să fie aici.

Compania, specializată în integrarea de soluţii IT, are o echipă de 150 de persoane în Germania şi afaceri anuale de aproape 50 milioane de euro. Pe plan local este prezentă direct din 2015.

Integratorul german de soluţii IT&C Medialine EuroTrade AG şi-a transferat aproape întreaga divizie de software în România, planul fiind de a dezvolta businessul local şi în direcţia de cloud şi infrastructură astfel încât subsidiara să ajungă să genereze afaceri de 7-8 milioane de euro în următorii 2 ani. Compania germană a intrat oficial pe piaţa din România cu propriul brand în 2015, până atunci aceasta fiind prezentă prin intermediul firmei Progress ICT Solutions. „În România ne-am axat mai mult pe partea de software. Practic, am mutat aproape toată diviza de software în România. Aici avem o echipă de 26 de oameni, iar în Germania sunt 9 persoane care lucrează pentru această divizie”, a declarat pentru ZF Stefan Hoerhammer, directorul de operaţiuni din cadrul Medialine EuroTrade AG şi unul dintre cei doi fondatori ai companiei, împreună cu fratele său Martin Hoerhammer.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2017

 
Cuvinte cheie:
medialine
, soft
, romania
, mutare
, filiala
, germani
, tinta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide