Business Hi-Tech

Germanul Nikolai Beckers începe cel mai mare proces din telecom: integrarea Cosmote cu Romtelecom

Germanul Nikolai Beckers începe cel mai mare proces din...

Autor: Adrian Seceleanu

01.04.2013, 00:07 2601

Germanul Nikolai Beckers, care şi-a început cariera în 1989 la Deutsche Bank, iar în ultimii 18 ani a ocupat diferite poziţii de management în mai multe colţuri ale lumii pentru Deutsche Telekom, îşi va prelua astăzi oficial mandatul de director general al Cosmote România şi Romtelecom.

Beckers, care vine la Bucureşti după aproape doi ani petrecuţi la Paris ca şef al diviziei de servicii IT din Franţa a grupului, are ca prioritate numărul unu în timpul mandatului realizarea celei mai mari fuziuni de pe piaţa locală de comunicaţii, care va crea o companie cu venituri de peste un miliard de euro şi 10.000 de angajaţi.

Fuziunea va demara după ce grupurile OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania) vor ajunge la un acord cu statul român în privinţa acestui proces. Statul român, care are 46% din Romtelecom şi 14% din Cosmote, s-a declarat de acord cu integrarea, dar nu a agreat şi un calendar sau procentul de acţiuni pe care îl va deţine în noua entitate.

Cosmote şi Romtelecom au avut anul trecut împreună afaceri de 1,082 mld. euro, în scădere cu 3,7%, şi EBITDA de 285,6 mil. euro, în creştere cu 30%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO