Business Hi-Tech

Gigantul american Apple îşi continuă declinul: în T2 profitul a scăzut cu 27%

Gigantul american Apple îşi continuă declinul: în T2...
27.07.2016, 11:32 996

Profitul Apple a scăzut cu 27%, la 7,8 miliarde de dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul era de 10,68 miliarde dolari, pe măsură ce vânzările de iPhone s-au redus, scrie Wall Street Journal.

În timp ce compania a raportat vânzări mari pentru modelul de iPhone SE lansat în martie, celelalte modele din oferta actuală nu au reuşit să ajungă la nivelul vânzărilor primelor telefoane Apple cu ecran mare, din cauza cererii scăzute din China şi SUA.

Rezultatele din T2, precum şi previziunile pentru trimestrul care se va încheia în septembrie, au fost peste aşteptările analiştilor, iar valoarea acţiunilor a crescut cu 6%.

Veniturile companiei au scăzut în trimestrul fiscal încheiat în iunie cu 14,6%, ajungând la 42,4 miliarde de dolari, faţă de 49,6 miliarde, cât erau cu un an în urmă, dar au depăşit estimările analiştilor.

Profitul pe acţiune a scăzut de la 1,85 de dolari la 1,42/acţiune. Analiştii de la Thompson Reuters estimau profitul Apple la 42 de miliarde de dolari.

Apple spune că vânzările au fost de 40,4 milioane de unităţi în T2, comparativ cu 47,5 milioane în perioada similar a anului 2015, fiind al doilea trimestru consecutiv de scăderi, după opt ani de creşteri continue pentru iPhone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO