Business Hi-Tech

Gigantul chinez Tencent a depăşit Facebook cu o valoare de piaţă de peste 500 mld. dolari

Gigantul chinez Tencent a depăşit Facebook cu o valoare...

Autor: Ioana Nita

21.11.2017, 19:56 556

Tencent Holdings Ltd, grupul chinez cu activităţi în domenii precum media, divertisment, reţele de socializare, sisteme de plată, smartphone-uri şi servicii de internet, a ajuns săptămâna aceasta la o valoare de piaţă de peste 500 miliarde dolari, depăşind astfel Facebook şi ajungând a cincea cea mai valoroasă companie din lume, scrie Reuters.

Câştigurile Tencent au fost generate în principal de reţeaua de socializare, cea mai mare din China, şi de firma care dezvoltă jocuri pentru smartphone-uri. Aplicaţia mobilă de mesagerie WeChat s-a numărat de asemenea printre motoarele de creştere ale gigantului chinez, aceasta ajungând la 980 milioane de utilizatori active pe lună şi la 38 de miliarde de mesaje trimise zilnic.

În plus, şi Tencent Video, echivalentul YouTube, a devenit cel mai mare serviciu de streaming video din China cu cea mai mare bază de abonaţi. Astfel, evaluarea de piaţă a Tencent s-a dublat anul acesta, marţi ajungând la 522 miliarde dolari pe bursa din Hong Kong, peste valoarea de piaţă a Facebook înregistrată luni – 519 miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO