Business Hi-Tech

Gigantul japonez NTT DATA desemnează o nouă structură de conducere pentru a accelera unificarea regiunilor EMEA şi America Latină

Gigantul japonez NTT DATA desemnează o nouă structură...

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2018, 14:42 748

Concernul janonez NTT DATA, care deţine pe piaţa locală furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), anunţă o nouă structură de conducere pentru a accelera unificarea celor trei companii parte a NTT DATA Group care operează în regiunea EMEA şi America Latină (NTT DATA EMEA, itelligence şi everis).

Benito Vázquez, actualul CEO al companiei everis, a fost numit deputy head al NTT DATA EMEA şi America Latină, fiind răspunzător pentru dezvoltarea şi optimizarea business-ului în regiune, pe lângă accelerarea procesului de unificare. Vázquez va reporta direct lui Koji Ito, senior vice president şi head al regiunii NTT DATA EMEA şi America Latină. Schimbările în noua structură de conducere vor intra în vigoare de la 1 aprilie 2018, potrivit unui comunicat de presă al NTT DATA.

Patrizio Mapelli, actualul CEO al NTT DATA EMEA, se va retrage din activitate şi nu va mai avea nici o răspundere operaţională. Compania i-a propus asumarea rolului de consultant senior, şi de asemenea de preşedinte al NTT DATA Italia, roluri acceptate de acesta. Benito Vázquez va prelua rolul de CEO al NTT DATA EMEA.

’’Sunt foarte onorat să moştenesc un business atât de puternic, având o echipă de conducere puternică, experimentată şi diversă din punct de vedere profesional. Este o oportunitate foarte mare să sprijin NTT DATA pentru a face următorul pas şi să devină un partener de încredere pentru clienţii noştri la nivel global. Cred cu putere că putem livra şi mai multă valoare sub forma unei organizaţii unificate. Îmi ofer angajamentul deplin să realizez acest obiectiv, împreună cu colegii mei’’, a spus Benito Vázquez, care a fost CEO-ul companiei everis din 2004.

Eduardo Serra va fi numit preşedinte al companiei everis, preluând rolul de la Fernando Francés, care se va retrage din companie. Fritz Holderlein, în prezent responsabil de business-ul firmei everis în EMEA, îşi va asuma rolul de CEO al everis, rol deţinut anterior de Vázquez. Vázquez va face parte în continuare din board-ul de conducere al everis. Norbert Rotter îşi va continua activitatea, ca şi până în prezent, ca CEO al itelligence şi al grupului NTT DATA Business Solutions.

Înfiinţată în 1988, NTT DATA are sediul la Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în peste 40 de ţări. Concernul furnizează diverse servicii, de la consultanţă şi dezvoltare de sisteme până la outsourcing de servicii IT. NTT DATA deţine pe piaţa locală furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), cu clienţi precum BMW, Ford, Daimler, SAP AG, SAB Miller, Virgin Media, Volkswagen, Continental Automotive, Deutsche Bank, Itelligence, Delphi Packard, Delphi Diesel, Electrolux, Fujitsu Siemens şI alţii. Compania NTT DATA România a realizat în anul calendaristic 2017 o cifră de afaceri de 53,4 mil. euro, în creştere cu peste 46% faţă de anul precedent.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO