Business Hi-Tech

Gigantul mondial de software QuEST Global Services a achiziţionat compania româneasă IT Six Global

Gigantul mondial de software QuEST Global Services a...

Autor: Ştefan Stan

26.10.2017, 14:23 360

Gigantul mondial de software QuEST Global Services a achiziţionat compania româneasă IT Six Global, într-o tranzacţie în care BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania  a asigurat consultanţa.

IT SIX Global Services, compania din Craiova specializată în furnizarea de soluţii şi servicii IT, a înregistrat anul trecut afaceri de 22 milioane de lei (aproape 5 milioane de euro), cu 10,8% mai mare decât în anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania craioveană, care a raportat pentru 2015 venituri totale de 19,9 milioane lei, nu a reuşit să atingă ţinta de creştere propusă pentru anul trecut de 15%. 

IT Six oferă servicii de inginerie pentru clienţi din domeniul sănătăţii şi al dispozitivelor medicale, Hi-Tech, transport şi logistică, respectiv al tranzacţiilor de înaltă frecvenţă. Serviciile IT Six constau în  dezvoltare de software, aplicaţii personalizate, soluţii încorporate, aplicaţii mobile, asigurarea calităţii, testare şi consultanţă IT.
 

”Suntem încântaţi de achiziţia IT Six de către QuEST Global Services. Combinarea celor două companii deschide oportunităţi importante pentru clienţii şi angajaţii din România. Ca organizaţie globală, vom putea atrage clienţi importanţi în România, vom crea mai multe locuri de muncă în domeniul ingineriei de înaltă calitate şi vom avea o contribuţie importantă în economie”, a spus Vali Iancu, fondator şi CEO IT Six.

Alexandra Popa, coordonatorul departamentului de Investment Banking al BT Capital Partners, vede un interes crescut din partea investitorilor strategici globali în domeniul IT. ”Vedem un interes crescut din partea investitorilor strategici globali în domeniul IT în ceea ce priveşte companii de succes din România, datorita specialiştilor locali în acest domeniu. Continuăm să fim activi în tranzacţii transfrontaliere datorită  partenerilor noştri din reţeaua Oaklins din toată lumea şi să fim implicaţi în tranzacţii care privesc domeniul IT in România, unul dintre domeniile efervescente din această perioadă”.

QuEST Global a fost fondat în anul 1997 şi are în prezent peste 8,500 de angajaţi. Compania are operaţiuniîn peste 35 de locaţii din 12 ţări, inclusiv SUA, Canada, Singapore, Marea Britanie, Italia, Franţa şi România. QuEST Este evaluată la un miliarde de dolari şi a avut clienţi multiple companii din Fortune 500. 

Ajit Prabhu, Chairman&CEO, QuEST Global, susţine că IT Six are o experienţă importantă în software şi în integrarea sistemelor în diferite industrii, iar această achiziţie strategică va ajuta QuEST să îşi consolideze capacităţile de livrare în Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO