Business Hi-Tech

Gigantul Samsung se uită la achiziţii pentru expansiunea în trei domenii cheie: auto, sănătate şi automatizări industriale

Young Sohn, director de strategie şi preşedintele Samsung din Silicon Valley

Young Sohn, director de strategie şi preşedintele Samsung din Silicon Valley

Autor: Adrian Seceleanu

04.12.2017, 00:06 358

Gigantul sud-coreean Samsung, cel mai mare producător global de cipuri de memorie, smartphone-uri şi televizoare, are în plan achiziţii şi fuziuni pentru a se extinde în trei domenii pe care le con­si­deră cheie, respectiv industria auto, soluţiile di­­gitale pentru sănătate şi automatizările in­dustriale, a declarat pentru Reuters Young Sohn, director de strategie şi preşedintele di­viziei com­pa­ni­ei din Silicon Valley.

Sam­sung, care a depăşit în acest an Intel şi a devenit cel mai mare producător de microprocesoare, şi-a semnalizat apetitul pentru tranzacţii încă de anul trecut, anunţând că se uită la furnizori de software şi de servicii care să-l ajute să se diferenţieze pe piaţă.

„Suntem hotărâţi să ne folosim de achiziţii şi fuziuni pentru a întări poziţia, iar tranzacţia de preluare a Harmon ne-a ajutat să avem mai multă încredere în noi”, a declarat Young Sohn. “Cred că putem face şi mai multe în viitor”, a adăugat el.

Executivul Samsung a lăsat să se înţeleagă că Samsung nu este interesat să participe la consolidarea pieţelor de smartphone-uri sau microprocesoare, unde este deja numărul unu.

Întrebat care sunt zonele de interes ale Samsung în 2018 din punct de vedere al unor eventuale achiziţii, Young Sohn a spus că una dintre ele este reprezentată de industria auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO