Business Hi-Tech

Google a lansat laptopul de 190 de euro, cu care speră să recâştige clienţii plecaţi spre tablete. Galerie FOTO

Google a lansat laptopul de 190 de euro, cu care speră să recâştige clienţii plecaţi spre tablete. Galerie FOTO

Google Chromebook

Autor: Radu Racu

20.10.2012, 14:00 8843

Într-o încercare de a atrage o parte din consumatorii care migrează tot mai mult spre segmentul tabletelor PC, Google a lansat vineri cel mai recent model de laptop care va fi disponibil pe piaţă la preţul de 249 de dolari (191 de euro), scrie Daily Mail.

Google Chromebook este cel mai recent model de laptop dintr-o serie lansată în urmă cu doi ani, însă modelul diferă de notebook-urile tradiţionale prin faptul că nu dispune de un sistem de stocare sau de un sistem de operare, toate operaţiunile realizându-se prin intermediul browserului de Internet Chrome.

Google oferă gratuit 100 de gigabytes de stocare online pentru fiecare cumpărator, cu posibilitate de extindere contra-cost prin intermediul serviciului Drive. Laptopul mai oferă o opţiune de stocare pe un card de memorie flash de 16 Gb, precum şi un SD card reader.

Ca şi tabletele PC, laptopul Google va dispune de un procesor ARM, considerat mai eficient din punct de vedere al consumulkui de energie decât un procesor Intel.Diagonala ecranului este 11,6 inci, dimensiune care ar putea să-i ofere un uşor avantaj faţă de tabletele PC, a căror diagonală nu depăşeşte 10,1 inci.

Dispozitivele vor fi construite de producătorul sud-coreean de electronice Samsung.

Chromebook va intra în magazinele din SUA şi Marea Britanie la începutul săptămânii viitoare. Lansarea Google Chromebook vine la scurt timp înainte de aşteptatul eveniment de prezentare a noii tablete iPad Mini, de la Apple.

Experţii din industria IT&C susţin că Google va avea dificultăţi în a plasa produsul pe piaţă tocmai pentru că nu funcţionează ca un laptop convenţional şi este dependent de Internet. "Multă lume se va gândi ce anume poate să facă cu el", afirmă Carolina Milanesi, de la firma de cerecetare de piaţă Gartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO