Business Hi-Tech

Google caută români cu studii în marketing pentru sediul din Irlanda

Autor: Magraon Andreea

24.10.2010, 23:48 71

Românii care au studii de business şi marketing pot aplicapentru un job de manager de operaţiuni pentru vânzările online lasediul Google, cel mai popular motor de căutare din lume, dinIralnda, potrivit Ameliei Creţu, account relationship manager alGoogle Adwords România, care a postat anunţul jobului peTwitter.

Responsabilităţile acestui post includ creşterea bazei de clienţipentru serviciul AdWords în ţările în curs de dezvoltare şielaborarea unor strategii şi statistici pentru aceste regiuni.Potrivit site-ului companiei, Google are 63 de locuri disponibilepentru sediul în Irlanda, care se ocupă şi de afacerile dinRomânia. Românii mai pot aplica pentru un job în domeniulvânzărilor online, care se referă la administrarea serviciuluiAdWords, prin care companiile îşi fac publicitate prin sistemulGoogle.

Cei care vor lucra pe acest post vor asigura suport prin e-mail sautelefon pentru clienţii acestui serviciu, potrivit anunţului deangajare disponibil pe site. Presa internaţională a scris în lunaaugust că Google intenţionează să-şi mai deschidă un sediu înIrlanda, unde va angaja 200 de persoane. Google are în plan sădeschidă la un moment dat un birou în România, însă data exactă lacare se va întâmpla acest lucru nu a fost decisă momentan.Reprezentanţii Google au declarat anterior pentru ZF căinformaţiile referitoare la deschiderea unui birou al Google înRomânia până la finele acestui an sunt inexacte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO