Business Hi-Tech

Google caută români pentru un nou centru din Irlanda

Google caută români pentru un nou centru din Irlanda
22.08.2010, 23:56 234

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, va deschideun nou sediu la Dublin, în care va angaja 200 de persoane,relatează presa internaţională. În prezent, în centrul din capitalairlandeză, deschis în 2003, care se ocupă de operaţiunile din 25 deţări, printre care şi România, lucrează aproape 2.000 depersoane.
Presa a relatat că noul centru al gigantului online se va ocupa înspecial de serviciile de promovare a companiilor (Google Places) şide hărţi şi imagini cu străzile oraşelor (Google Maps).
Potrivit site-ului Google, printre posturile disponibile în Dublinse numără reprezentanţi de vânzări şi relaţii cu clienţii, pentrucare se caută şi vorbitori de limba română. Unul dintre posturieste în domeniul vânzărilor online şi se referă la administrareaserviciului AdWords, prin care companiile îşi fac publicitate prinsistemul Google. Cei care vor lucra pe acest post vor asigurasuport prin e-mail sau telefon pentru clienţii acestui serviciu,potrivit anunţului de angajare disponibil pe site. Românii care vorsă candideze pentru un asemenea post trebuie să aibă o diplomă delicenţă, să vorbească fluent engleza şi să aibă experienţă îndomeniul relaţiilor cu clienţii, marketing sau management.
Un alt job la care românii pot candida este cel de manager deoperaţiuni pentru vânzările online (Online Sales and OperationsManager) pentru ţările emergente, în care sunt incluse şi ţăriledin estul Europei, inclusiv România. Responsabi­lităţile acestuipost includ creşterea bazei de clienţi pentru serviciul AdWords înţările în curs de dezvoltare şi elaborarea unor strategii şistatistici pentru aceste regiuni.
Candidaţii trebuie să deţină o diplomă universitară, să cunoascălimba engleză şi să aibă experienţă în domeniul online, potrivitdatelor de pe site-ul Google.
Google mai are posturi disponibile în Irlanda în domenii precumfinanţe, reusurse umane, politici publice, marketing şi comunicaresau inginerie software.
Pe de altă parte, singurul job al gigantului online disponibil înRomânia este cel de country manager. Postul este disponibil din2008 după ce Radu Tudorache, care a ocupat funcţia timp de un an, aplecat la Romtelecom, numărul unu pe piaţa locală de telefoniefixă.
Google are în plan să deschidă la un moment dat un birou înRomânia, însă data exactă la care se va întâmpla acest lucru nu afost decisă momentan. Reprezentanţii Google au precizat laînceputul acestei luni pentru ZF că informaţiile referitoare ladeschiderea unui birou al Google în România până la finele acestuian sunt inexacte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO