Business Hi-Tech

Google Nexus S: de ce spun bloggerii că e "cel mai bun telefon de pe piaţă" - galerie FOTO

Nexus S: Google atacă din nou IPhone, la un an după ce a eşuat cu Nexus One. Cum arată ceea ce Tech Crunch a numit "cel mai bun telefon de pe piaţă în prezent" - galerie FOTO

Google Nexus S

Autor: Radu Racu

06.12.2010, 21:34 2186

Google se pregteşte să lanseze în a doua jumătate a luniidecembrie smartphone-ul Google Nexus S, produs de coreenii dela Samsung, variantă îmbunătăţită a modeluluiNexus One, lansat în ianuarie 2010, cu care compania spera peatunci să detroneze supremaţia iPhone. Primul proiect a fost uneşec în materie de vânzări - 135.000 de unităţi vândute în primele74 de zilei, în timp ce iPhone a vândut 1 milion de exemplare înaceeaşi perioadă- însă versiunea de acum, pe care jurnaliştii de laTech Crunch au avut ocazia săo testeze timp de trei zile, este în opinia lor "cel mai buntelefon de pe piaţă la ora actuală".

Telefonul Google Nexus S este creat peplatforma lui Samsung Galaxy S, principalul urmăritor aliPhone-ului, cu vânzări de 5 milioane de unităţi anul acesta, dincare 3 milioane numai în SUA. Google va evita greşeala pe care afăcutâo cu Nexus One de a vinde direct consumatorilor şi vacolabora cu reţeaua Best Buy în SUA şi Carphone Warehouse în MareaBritanie. Conform companiei, modelul va fi disponibil din 16decembrie.

Conform TechCrunch, Google Nexus S are un ecran tactilAMOLED de 4 inci cu o rezoluţie de 400X800 şi ocalitate a imaginii depăşită doar de iPhone 4.Sistemul de operare va fi Android 2.3, creat special pentru acestmodel. De fapt, Google Nexus S este aşteptat să devină telefonul dereferinţă pentru acesastă versiune de Android, ceea ce i-ar puteaaduce vânzări consistente, în condiţiile în care sistemul deoperare este lider pe piaţa smartphone-urilor.

Designul Google Nexus S vine cuîmbunătăţiri faţă de modelul anterior, fiind mai uşor şi maisubţire. Dimensiunile sunt 63mm x 123.9mm x 10.88mm (lăţime,lungime, grosime).

Telefonul are un procesor Hummingbird de 1GHz,cel mai rapid de pe piaţ în prezent. Bateria rezistă circa 6 ore înconsum continuu de voce şi date audio-video. Conform dateloroficiale, telefonul va avea o durată de 400 de minute de convorbiri3G , 841 de minute pe 2G şi o perioadă de aşteptare de până la 714ore.

Google Nexus S are o cameră de 5megapixeli cu bliţ, giroscop, accelerometru, busolă,Wifi, GPS,bluetooth, senzor de proximitate şi de lumină. Memoria internă estede 16 Gb, fără posibilitate de extindere.

Una din funcţiile importante ale telefonului, cel puţin pentruinovaţiile tehnologice care urmează să fie implementate, esteNear Field Communication (NFC) - aplicaţie care vapermite citirea de informaţii de pe obiecte cu cip, cu aplicărimultiple cum ar fi plata cu telefonul în loc de card de credit prinsimpla alăturare de un senzor.

Concluzia jurnaliştilor de la TechCrunch: Dacăai un Iphone, probabil că nu-l vei schimba cu Google Nexus S. Dacăeşti însă fan Android, sigur vei vrea acest telefon.

TechCrunch este cel mai important site deteste, ştiri şi analize în domeniul IT&C, cu peste 4,5 milioanede membri înscrişi. Pe 28 septembrie 2010 AOL a anunţat că vacumpăra site-ul, într-o tranzacţie estimată la 30 de milioane dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO