Business Hi-Tech

Google şi Facebook sunt cele mai accesate site-uri din România

Google şi Facebook sunt cele mai accesate site-uri din...

Autor: Bianca Dorobanţu

07.12.2016, 00:07 551
Site-urile giganţilor internaţionali Google (google.ro şi youtube.com) şi Facebook se află pe primul loc în topul celor mai vizitate site-uri din România, la mare distanţă de cele ale companiilor locale, arată studiul Consumer Report 2016 realizat de agenţia de media Starcom MediaVest Group, care analizează obiceiurile de consum media ale românilor.
 
România este, din acest punct de vedere, un caz particular în regiune, explică Laurenţiu Dumi­trescu, managing partner al Digital Star, parte a gru­pului media Leo Burnett. „Este o tendinţă atipică pentru România, pentru că în statele din regiune, din sud-estul Europei sunt multe site-uri locale acce­sate, fiind bariera de limbă, cu caractere chirilice, de exemplu. Oamenii au avut o problemă cu site-urile în limba engleză, pentru că Gogole, Yahoo erau în engleză la început, permiţând dezvoltarea unor site-uri locale foarte puternice. Noi am sărit direct la site-urile internaţionale, care au servicii mult mai bune decât şi-ar putea permite un site local“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO