Business Hi-Tech

Google şterge zilnic un milion de link-uri ilegale din căutări

Google şterge zilnic un milion de link-uri ilegale din...

Autor: Cătălin Niţu

21.08.2014, 13:25 295

Pirateria este în continuare o problemă majoră a internetului, iar companiile care deţin drepturi asupra conţinutului digital luptă zi de zi împotriva copiilor ilegale. Alături de aceştia luptă şi Google, care elimină din căutări link-urile ilegale, raportate de către proprietarii conţinutului. Frecvenţa acestor cereri de ştergere a conţinutului piratat din căutări a crescut exponenţial în ultimii ani, atingând de curând numărul de un milion de link-uri şterse pe zi.

În urmă cu doar şase ani, Google înregistra doar câteva zeci de plângeri despre link-uri care duc spre copii ilegale de conţinut pe an. De când aceste statistici au devenit publice, mai multe companii au început să apeleze la încercarea de a limita pirateria în acest mod.

Într-o singură săptămână, Google primeşte acum aproximativ 7,8 milioane de plângeri, majoritatea fiind rezolvate automat. Problema este că nu toate acete link-uri sunt cu adevărat ilegale, însă pentru a procesa un milion de plângeri pe zi, nu există o soluţie mai bună. 

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO