Business Hi-Tech

Google, sub un dublu atac UE: monopolul Android şi protecţia datelor personale

Google, sub un dublu atac UE: monopolul Android şi...

Autor: Dorian Prodan

01.10.2014, 16:43 297

 Compania Apple este vizată de autorităţile europene pentru presupuse beneficii ilegale de ajutoare din partea statului irlandez, însă Google nu s-a putut bucura prea mult de necazurile rivalului său. După doar o zi, Google s-a văzut sub tirul încrucişat al autorităţilor germane şi europene, cel din urmă riscând să-i afecteze şi pe partenerii săi tradiţionali care folosesc sistemul de operare Android şi pe operatori.

Prima lovitură vine din direcţia agenţiei germane Hamburg Commissioner of Data Protection and Freedom of Information, care i-a ordonat companiei să modifice modul de procesare a datelor utilizatorilor deoarece intră în conflict cu legile germane. Acesta este cel mai recent episod al unei poveşti care a început acum doi ani şi jumătate, când Google a anunţat că va centraliza clauzele şi condiţiile de utilizare a multiplelor sale servicii sub o singură umbrelă.

Această fuziune a fost prost văzută de la bun început de către UE deoarece Google ar fi putut agrega date personale din surse multiple fără ca utilizatorii să poată alege altceva, ceea ce ar intra în conflict cu legile europene, însă compania a refuzat să întârzie aplicarea măsurii în vederea unor analize suplimentare.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO