Business Hi-Tech

Google trebuie să convingă UE că va opri „discriminarea” altor servicii de comparare a preţurilor pentru a evita noi amenzi

Google trebuie să convingă UE că va opri...

Autor: Adrian Seceleanu

30.08.2017, 00:00 152

Gigantul american Google trebuia să prezinte până ieri Uniunii Europene un plan privind felul în care intenţionează să respecte ordinul Bruxelles-ului de a înceta „discriminarea” la care ar fi supuse de către motorul de căutare alte servicii de comparare a preţurilor pentru a evita noi penalizări care să se adauge amenzii record de 2,4 miliarde de euro primite în acest an de la blocul comunitar, scrie Bloomberg.

Compania a anunţat că va respecta termenul limită şi va prezenta o strategie, fără a oferi detalii, notează Reuters. UE a oferit Google 60 de zile pentru a veni cu o propunere de a „stopa conţinutul ilegal” şi de 90 de zile pentru a face modificări în felul în care afişează rezultatele căutărilor pentru diferite produse.

Aceste schimbări trebuie să fie implementate până la data de 28 septembrie pentru a bloca aplicarea unor penalităţi ce se pot ridica până la 5% din veniturile zilnice ale Google pentru fiecare zi în care ordinul nu este respectat. „Obligaţia de a respecta ordinul cade în exclusivitate în sarcina Google”, au spus reprezentanţii Comisiei Europene pentru Bloomberg. Serviciul Google Shopping nu este disponibil în România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO