Business Hi-Tech

Google va lansa un serviciu de streaming muzical YouTube cu abonament

Google va lansa un serviciu de streaming muzical YouTube...

Autor: Dorian Prodan

18.06.2014, 14:00 856

Zvonurile care afirmau că Google pregăteşte un serviciu de streaming muzical sub umbrela YouTube au fost confirmate oficial ieri seară, compania afirmând că va demara testele în zilele următoare. Acest serviciu le va permite caselor de discuri să întreţină canale muzicale speciale care nu vor include spaţii publicitare, accesul la acestea urmând să fie oferit contra-cost iar veniturile obţinute urmând să fie împărţite între Google şi companiile media. Unele vocile din industria muzicală nu sunt însă prea impresionate de decizie, acestea afirmând că Google le impune condiţii dure care nu pot fi negociate.

În acest moment nu există prea multe detalii despre viitorul serviciul YouTube cu plată, acesta urmând să funcţioneze probabil în paralel cu actualul serviciu de streaming audio Google Play All Access, care a fost lansat acum un an. Noul serviciu este aşteptat să debuteze undeva la sfârşitul acestei veri, persoanele apropiate de companie afirmând că abonaţii vor beneficia de canale muzicale fără publicitate, de posibilitatea ascultării unor albume muzicale întregi şi de opţiunea salvării offline a unor clipuri. Aceste detalii nu au fost confirmate în acest moment de către Google, compania dezvăluind doar existenţa acestui viitor serviciu.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO