Business Hi-Tech

Google va modifica algoritmul de căutare după chipul şi asemănarea voastră

Google va modifica algoritmul de căutare după chipul şi asemănarea voastră

Autor: Radu Racu

11.01.2012, 17:29 1154

Google va introduce în căutarea pe Internet coordnate noi împrumutate din reţeaua de socializare, o decizie surpriză în lupta cu Facebook dar care ar putea atrage lupa autorităţilor din domeniul Concurenţei, scrie Financial Times.

Google intenţionează să folosească informaţii din reţeaua de socializare Google + pentru a personaliza căutările pe internet, incluzând în algortim informaţii persoanale despre utilizator. Reţeaua de socializare Google + are aproape 70 de milioane de utilzatori în luna ianuarie, potrivit estimărilor companiei, şi circa 600.000 de persoane se înscriu în fiecare zi. În acest ritm, Google plus va avea aproape 300 de milioane de utilizatori până la sfârşitul anului.

Analiştii industriei IT spun însă că Google ar putea avea probleme din cauza autorităţilor antitrust pentru că nu intenţionează să aplice acelaşi algoritm şi în cazul Facebook sau Twitter.

În ziua în care Google a făcut anunţul privind noile planuri de căutare, Alex Macgillivray, consilierul juridic al reţelei Twitter a postat următorul mesaj: "este o zi neagră pentru Internet. Nu pot decât să-mi imaginez problemele pe care le va crea noul algoritm impus @Google".

Căutarea pe internet după criterii individuale este unul din obiectivele asumate de directorul executiv de acum opt ani, Eric Schmidt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO