Business Hi-Tech

Grupul eMAG se îndreaptă spre vânzări de 1 mld. euro. „Nu am transferat angajaţilor impactul majorării taxelor pe sănătate şi pensii“

Autor: Adrian Seceleanu

27.01.2017, 00:07 2597

Grupul eMAG, şi-a bugetat o creştere de cel puţin 20% a afacerilor în 2017, ţinta fiind de a ajunge la vânzări totale de 1 mld. euro, a anunţat Iulian Stanciu, preşedintele grupului şi unul dintre acţionari, alături de sud-africanii de la Naspers,  una dintre cele mai mari com­panii de online şi e-commerce din lume.

Stanciu spune că eMAG va suporta integral majorarea con­tri­buţiilor pentru sănătate şi pensii introdusă peste noapte de cabinetul Grindeanu, astfel că angajaţii retailerului vor primi acelaşi salariu net. „Eu am decis ca toată această creştere de impozite pentru oameni să o absoarbă compania, să nu o dăm mai departe. Sunt alte companii care au decis să transfere către oameni impactul şi a fost afectat nivelul salariului net. Dar acum am decis să o preluăm noi“, a declarat Iulian Stanciu, care conduce operaţiunile grupului din România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia.

Cabinetul Grindeanu a anunţat imediat după preluarea mandatului că de luna viitoare este eliminat plafonul de 5 salarii medii pentru care sunt datorate contribuţiile la pensii şi sănătate, provocând astfel o creştere a taxelor pentru angajaţii cu salarii brute de peste 15.000 de lei. La un salariu brut de 58.000 de lei, de exemplu, taxele cresc de la 1.400 de lei la 6.100 de lei.

„Nu a fost o mutare predictibilă, dar ne-am cam obişnuit acest mediu. Nu ştiu dacă avut vreodată de când facem business un mediu foarte predictibil în care să politicienii să spună promitem că aşa va fi 10 ani. Ce este destul de ciudat pentru noi este că suntem practic taxaţi mai mult pentru că producem în România şi avem sediul central în România“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO