Business Hi-Tech

Grupul italian Custom: Planul nostru este să ne mutăm producţia din China în România. „Productivitatea din România o bate pe cea din China. Atât din punct de vedere calitativ, cât şi logistic.“

Marius Ursulescu, directorul general al sub­sidiarei locale a grupului Custom

Marius Ursulescu, directorul general al sub­sidiarei locale a grupului Custom

Autor: Ioana Nita

06.01.2017, 00:07 3667

Grupul italian Custom, specializat în dezvoltarea de echi­pamente şi software pentru automatizarea punctelor de vânzare, are în plan, pe termen lung, să îşi transfere acti­vitatea de producţie din China în România, a declarat pen­tru ZF Marius Ursulescu, directorul general al sub­sidiarei locale a grupului.

„Productivitatea din România o bate pe cea din China. Atât din punct de vedere calitativ, cât şi logistic, este mult mai bine să producem în România“, a men­ţio­nat el.  În prezent în China grupul realizează produse de ma­să, în timp ce în România se realizează produse de înal­tă tehnologie. Fabrica de la Glimboca utilizează în pro­porţie de 40% materii prime din România - de la plă­cu­ţele electrice, la cabluri etc.

„Materiile prime făcute în Ro­mânia sunt mai scumpe, dar mai bune decât cele din China“, a precizat Ursulescu. În prezent, Custom are aproa­pe 100 de angajaţi în România, din care peste 70 lucrează în fabrica de la Glimboca, iar restul în cadrul unei firme (producţie de semifabricate) care colaborează exclusiv cu grupul italian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO