Grupul media german Axel Springer a investit în compania de taximerie alternativă Uber

21 apr 2017 Autor: Ioana Nita

Grupul media german Axel Springer, care deţine cel mai mare ziar din Germania – Bild, portalul Business Insider, precum şi alte publicaţii print şi online, a investit în start-up-ul american Uber, suma exactă nefiind dezvăluită de niciuna dintre companii, potrivit techcrunch.com. 

Reprezentanţii Axel Springer au declarat însă pentru presa din Germania că investiţia nu este strategică - este strict o tranzacţie financiară pe care ar face-o orice fond de investiţii. Investiţia în compania americană Uber, care le oferă utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu alternativ celui de taxi, nu este singura de acest tip, Axel Springer cumpărând de asemenea acţiuni în cadrul start-up-ului AirBnB din SUA în 2012.

Participaţia gigantului media german în cadrul AirBnB a fost minoritară, iar reprezentanţii Axel Springer au precizat pentru publicaţia The Wall Street Journal că şi investiţia în Uber a fost similară. Ioana Niţă

 Grupul german de media a investit concomintent în circa 100 de companii care se află la început de drum. Uber este prezent şi pe piaţa locală încă de la începutului anului 2015, aplicaţia mobilă operată de start-up-ul american a ajuns în total la peste 250.000 de utilizatori în România - în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Cuvinte cheie:
Uber
, grup
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide