Business Hi-Tech

Grupul Telekom România a mărit cu 19% investiţiile în trimestrul II

Grupul Telekom România a mărit cu 19% investiţiile în...

Autor: Adrian Seceleanu

04.08.2017, 00:07 1905

Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a alocat în al doilea trimestru pentru investiţii 37,1 mil. euro, o creştere de 19% faţă de anul anterior, ca parte a strategiei de extindere a reţelei de fibră optică şi a infrastructurii mobile 4G pentru a readuce businessul pe creştere. Telekom a investit 20,5 mil. euro în operaţiunile fixe şi 16,6 mil. euro în cele mobile.

„Extinderea reţelei de fibră optică şi a reţelei mobile 4G sunt elemente cheie ale strategiei pentru România. (…) În prezent reţeaua de fibră optică acoperă 2,1 milioane de gospodării, extinderea infrastructurii începând să producă rezultate gradual“, au comentat oficialii grupului elen OTE, prin care nemţii de la Deutsche Telekom controlează operaţiunile din România.

Telekom România a înregistrat în al doilea trimestru venituri totale de 235,5 mil. euro, în scădere cu 2,6% faţă de anul anterior, pe fondul scăderii veniturilor înregistrate de operaţiunile de telefonie mobilă, care sunt afectate în spe­cial de războiul dur de pe segmentul de cartele pre­plă­tite. Profitul operaţional (EBITDA) a crescut în schimb cu 5,9%, la 39,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO