Business Hi-Tech

Grupul Telekom speră că zece primării vor plăti în acest an pentru proiecte de smart city

Ovidiu Ghiman: „Avem discuţii avansate, de clarificare a conceptului, cu mai multe primării din ţară şi vedem că reprezentanţii administraţiilor locale înţeleg care sunt beneficiile acestei soluţii“.

Ovidiu Ghiman: „Avem discuţii avansate, de clarificare a conceptului, cu mai multe primării din ţară şi vedem că reprezentanţii administraţiilor locale înţeleg care sunt beneficiile acestei soluţii“.

Autor: Ioana Nita

27.04.2016, 00:08 1094

Telekom a inaugurat săptămâna aceasta un proiect-pilot de smart city în cadrul Parcului Tineretului din sectorul 4 din Bucureşti, care a fost însă realizat pe cheltuiala proprie a grupului şi a partenerilor săi.

Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mo­bile de pe piaţa locală, cu afa­ce­ri anuale de aproape 1 mld. eu­ro, estimează că ar putea semna până la finele acestui an până la zece contracte de implementare a unor proiecte de oraşe inteligente („smart city“) cu primării din mai multe oraşe din ţară. Grupul de comunicaţii, care a promovat insistent în ultimii ani avantajele aduse comunităţilor de asemenea proiecte - printre care servicii mai bune pentru cetăţeni sau un consum redus de energie - a inaugurat săptămâna aceasta un proiect-pilot de smart city în cadrul Parcului Tineretului din sectorul 4 din Bucureşti, care a fost însă realizat pe cheltuiala proprie a grupului şi a partenerilor săi.

„Planul nostru pentru anul acesta este să implementăm până în 10 proiecte similare, dar nu pilot, ci proiecte reale. În prezent avem discuţii avansate, de clarificare a conceptului, cu mai multe primării din ţară şi vedem că reprezentanţii administraţiilor locale înţeleg care sunt beneficiile unei astfel de soluţii“, a declarat Ovidiu Ghiman, directorul comercial business al grupului Telekom România. El a adăugat că proiectele pot viza o parte din oraş sau o anumită zonă, cum ar fi un parc etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO