Business Hi-Tech

Grupul Telekom, venituri totale de 1,07 mld. euro, cu un profit operaţional de 160 mil. euro. Excluzând tranzacţiile intragrup, veniturile au fost de 970 mil. euro

Grupul Telekom, venituri totale de 1,07 mld. euro, cu un...

Autor: Adrian Seceleanu

23.02.2018, 00:07 1170

Grupul Telekom România, format din fostele companii de telefonie mobilă şi comunicaţii fixe Cosmote şi Rom­te­lecom, a înregistrat anul trecut venituri totale de 1,072 mld. euro, mai mari cu 1,2% faţă de anul anterior, în timp ce profitul operaţional (EBITDA) a scăzut cu 9% la 160 mil. euro, conform datelor comunicate de grupul elen OTE. Excluzând tranzacţiile intra-grup, veniturile Telekom România au fost de 970,7 mil. euro, conform datelor OTE. Grupul Deutsche Telekom a anunţat venituri totale de 972 mil. euro pentru România în 2017, mai mici cu 1,3%. 

Per ansamblu, baza de clienţi a Telekom nu a înregistrat evoluţii spectaculoase în ultimele trei luni ale anului precedent, păstrând tendinţa din trimestrele anterioare: creşteri uşoare pe segmentul TV, blocaj pe internet fix, unde numărul de abonamente pare blocat sub limita de 1,2 milioane şi declin pe telefonia fixă.

Campania comercială fără precedent declanşată pe telefonia mobilă de grup prin lansarea unor  abonamente cu internet mobil nelimitat a generat o creştere record a veniturilor Telekom Mobile, de peste 13%, în ciuda scăderii numărului de clienţi, care a fost determinată în principal de deconectarea cartelelor preplătite inactive, conform companiei.

Veniturile din servicii mobile au urcat cu peste 13% la 84 mil. euro, iar cele din vânzarea de echipamente cu peste 16% la mai mult de 50 mil. euro - un record pentru Telekom, dar şi la nivel de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO