GTA 5 a vândut într-o zi cât cele mai mari cinci mall-uri din România într-un an

19 sep 2013 Autor: Alexandru Matei

Grand Theft Auto 5, unul dintre cele mai aşteptate jocuri din acest an, a înregistrat vânzări de 800 de milioane de dolari (600 mil. euro) la nivel mondial în prima zi de la lansare, depâşind recordurile anterioare din industria jocurilor, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Suma este echivalentă cu vânzările cumulate pe un an ale celor mai mari cinci mall-uri din România şi apropiate de vânzările anuale ale tuturor celor 24 de hipermarketuri Real de pe piaţa locală.

Venituri din vânzări de 800 de milioane de dolari înseamnă circa 13-14 milioane de copii vândute. “Titlul anterior din seria Grand Theft Auto a vândut sub 13 milioane de copii într-un an. GTA 5 a făcut acest lucru într-o zi”, a declarat Daniel Ernst, analist în cadrul Hudson Square Research.

Realizarea jocului a durat cinci ani, iar costurile de producţie s-au ridicat la 200-250 de milioane de dolari, conform estimărilor analiştilor.
Încasările GTA 5 le-au depăşit pe cele înregistrate anul trecut de jocul Call of Duty: Black Ops II, care a adus venituri de 500 de milioane de dolari în prima zi de la lansare.
 

 

 
Cuvinte cheie:
gta 5
, gta 5 romania
, mall

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide