Business Hi-Tech

GTS Telecom a ajuns la o investiţie de 700.000 euro în centrul din Cluj-Napoca

GTS Telecom a ajuns la o investiţie de 700.000 euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

01.07.2016, 00:00 487
Furnizorul de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură GTS Telecom, deţinut de Deutsche Telekom, a investit 200.000 de euro într-o platformă cloud la Cluj-Napoca, a doua deţinută şi operată de companie pe teritoriul ţării. Totodată, compania a extins serviciile de conectivitate destinate platformei şi centrului de date din Cluj-Napoca. ’’Noua platformă cloud din Cluj-Napoca este a doua operată de GTS Telecom în România, la mai puţin de trei luni după lansarea centrului de date de aici. Platforma face parte din planul de dezvoltare anunţat în luna martie, când am inaugurat centrul de date din Cluj-Napoca, rezultat al unei investiţii de aproximativ 500.000 de euro’’, a declarat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.

Investiţia totală realizată de GTS Telecom în Cluj-Napoca se ridică la aproximativ 700.000 de euro. Compania GTS este activă în sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie în regiune. Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park dezvoltat de fostul premier moldovean Ion Sturza, se întinde pe o suprafaţă de 140 de metri pătraţi. Compania GTS Telecom a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 80,37 milioane de lei, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania a reuşit să-şi reducă cu mai mult de 50% pierderile nete, la 1,56 milioane de lei, faţă de un minus de 3,44 milioane de lei în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO