Guvernul nu se grăbeşte să propună un şef la ANCOM. Cătălin Marinescu îşi continuă mandatul

8 ian 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Cătălin Marinescu a lucrat la Institutul pentru Prospecţiuni Geologice şi Geofizice în perioada 1998-1990 iar din 1990, timp de 15 ani, la Romtelecom. Până în 2008 a fost şi consilier judeţean în Ialomiţa, din partea PD-L. În 2005, Marinescu face pasul către administraţie renunţând la postul de la Romtelecom pentru a deveni preşedinte al Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI), o agenţie guvernamentală în subordinea guvernului. În 2007, IGCTI fuzionează cu autoritatea de reglementare în comunicaţii, iar Marinescu îşi pierde postul. În 2009 este numit şef al ANCOM.

Guvernul Dacian Cioloş nu se grăbeşte să facă o propunere nouă pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Regle­mentare în Comunicaţii (ANCOM), cel mai puternic om de pe piaţa locală de telecom, care face regulile pe o piaţă de 3,5 miliarde de euro pe an, iar în aceste condiţii Cătălin Marinescu, ac­tualul şef al arbitrului telecom, va con­tinua să con­ducă instituţia. Mandatul lui Marinescu de şase ani în fruntea instituţiei a expirat la finele lunii aprilie a anului trecut.

Solicitat să precizeze ce planuri are în legătură cu conducerea ANCOM, Gu­vernul României a transmis că actua­lul preşedinte îşi continuă man­datul prelungit automat anul trecut, fără a răspunde la întrebările legate de intenţia de a identifica un eventual succesor.

„În legătură cu solicitarea du­mnea­voastră referitoare la conducerea ANCOM, precizăm că actualul preşe­dinte al autorităţii, Cătălin Marinescu, a fost numit în această funcţie la data de 1 aprilie 2009 pentru un mandat de şase ani. Începând cu luna aprilie a anului 2015, mandatul a fost prelungit automat prin efectul legii, până la nu­mirea unui succesor, prin decret al preşedintelui României, la propunerea guvernului“, conform datelor transmise de Biroul de Presă al Guvernului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2016

 
Cuvinte cheie:
ancom
, guvern
, refuz
, propunere
, sef
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide